NORMIST Дистрибутер

ДИГИТАЛ СИСТЕМИ е официјален дистрибутер на НОРМИСТ во Бугарија и Македонија

Фарми и кокошарници

Intro image
Одржувајте ги Вашите животни здрави, на ладен и безбеден амбиент

Времето во летните месеци може да биде премногу топло и тешко подносливо за многу животни. За разлика од луѓето, повеќето животни не може да се потат за да им се намали телесната температура. Општо земено животни со крзно или пердуви, го издишуваат вишокот на топлина преку нивниот здив. Додека издишувањето компензира преку обезбедување на издувен вентил за вишокот на топлината од телото животните, уште повеќе внимание треба да се посвети за да се спречи нашите животни од прегревање ... или таканаречен "топлински стрес".

Топлинскиот стрес може да доведе до непријатност, намалување на перформансите на животните, слаб раст, болест па дури и смрт на животното.

Клучот за борба против топлинскиот стрес е превенција, за што ДИГИТАЛ СИСТЕМИ системите со висок притисок имаат решение.
Можете да ја преземете контролата на климатските услови и да им овозможите на вашите животни свежа и пријатна атмосфера со инсталирање на ДИГИТАЛ СИСТЕМИ системите за ладење. Со нашите системи може брзо и ефикасно да се излади околниот воздух дури до 15 степени

Како функционира ДИГИТАЛ СИСТЕМИ системот? Со распрскување на ултра фина водена прашина во воздухот се апсорбира топлинска енергија од околниот воздух со испарување на капки со големина од 5-10 микрони, овој процес последователно го лади околниот воздух и на природен начин ја намалува на амбиентната температура. Со правилно инсталиран ДИГИТАЛ СИСТЕМИ систем за ладење, вашето опкружување останува суво и вашите животни нема ни да почувствуваат било каква влага.

Превеземете ја контролата врз климатските услови и увидете ја разликата...
 • Ја намалува температурата и до 15 ° C
 • Обезбедува посвежа, поудобна околина за вас и вашите животни
 • Го намалува ризикот од топлинскиот стрес, со одржување на животните свежи.
 • Ја намалува опасноста од смртност на животните
 • Ги одвраќа инсектите со што може да се намали нервозата и непријатност за вашите животни.
 • Заштедува време поминато во рачно навлажнување на областа
 • Ја чува прашината и поленот во полињата
 • Ефикасното користење на енергијата, минималната употреба на вода ви обезбедува и доста економично решение

Области на примена
 • Зоолошки градини
 • Штали
 • Animal Breeders
 • Kennels
 • Shearing Sheds
 • Catteries
 • Млекарници
 • Живинарски фарми
 • Мрестилиштата
 • Свињарници
 • Bird Avaries
 • Сточарски фарми
Одржувањето на вашите животни и стока свежи во тек на летните месеци е многу повеќе од акт на добрина. Тоа е и прашање на безбедност
Инсталирајте СЕГА за поголема продуктивност на Вашите животни, ЈАВЕТЕ СЕ НА +389 2 6138 488