
Подобрете ја продуктивноста во вашата Винарска Визба со константна регулација на влага
Винарските визби во текот на годината или во одредени периоди страдаат од недоволно ниво на влажност што повлекува и различни придружни проблеми.
Ниското ниво на влажност е главниот фактор кој предизвикува природно испарување на виното со консеквентни загуби на квалитет и пари, а и на работна
сила како последица на ангажманот на работниците за да спречат оксидација и губење на квалитетот на финалниот производ.
Во подрумите се препорачува речиси постојана влажност и температура. Бурињата мора да се чуваат на место заштитено од суша и светлина.
Оптималните нивоа на влажност осцилираат помеѓу 65% и 85%. Под 65% ризикот од дехидрација на бурињата е многу висок, додека над 85%
тие би можеле да развијат и габи и мувла.
Нивото на влажност помеѓу 80% и 85% драматично ја намалува "загубата на вино".
ДИГИТАЛ СИСТЕМИ системите обезбедуваат природни, економски решенија за овие проблеми со помош на одржување на постојана влажност и добро регулирана температура
во винарската визба.
Резултат: бурињата се чуваат ефикасни подолго време, зачувувајќи го квалитетот на дрвото, овозможувајќи одлично производство на вино
и спречувајќи природно испарување на производот. Значителните заштеди на трошоците обезбедуваат враќање на инвестицијата во пократко време.
Целата структура на бурињата зависи од прецизните нивоа на влажност. Дехидрацијата на бурињата и отворање на нивните споеви за време на
складирањето е спречено со вистинското ниво на влажност.
Придобивки од имплементација на ДИГИТАЛ СИСТЕМИ системот за навлажнување:
- Зголемување на општата продуктивност на винарска визба
- Одржување на постојано и прецизно ниво на влажност
- Спречува дехидрација на дрвените буриња
- Спречува природно испарување на виното
- Намалување на трошоците за работна сила заради периодични дополнувања
- Не мокри, и не постои ризик од мувла или бактерии
- Регулирање на температурата на околината
- Економични се и како инвестиција и за одржување
- Штеди енергија и вода